Normalde bizim evde kabak tatlısı çok sevilir ve ertesi güne kalmadan tüketilir. Kışın pişirdiğim kabaklardan bir tanesi güzel çıkmayıp tatlısı evde pek rağbet görmeyince kek yaparak değerlendirdim. Çocuklar içerisinde kabak olduğunu anlamayıp severek yediler…
Malzemeler:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Çeyrek su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 su bardağı kabak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yumurta ve şekeri mislerle çırpın.
- Sıvıyağ, yoğurt, süzme yoğurt ve kabak püresini ilave edip malzemeler birbirine karışana kadar çırpın.
- Kabartma tozu, un, nişasta ve kakaoyu sıvı malzemelerin içerisine eleyip karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derece de pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyin.
Not; kıvamı çok sulu olursa 1–2 yemek kaşığı un ilavesi yapabilirsiniz. Ben pişirdiğim kabak tatlısını püre yapıp kullandığım için şeker miktarı az gelebilir, siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Süzme yoğurt kullanmanız şart değil normal yoğurtta kullanabilirsiniz.
Bunlarda kızımın beslenmesi için yaptığım balkabaklı muffinler. Kek malzemeleri hemen hemen aynıydı, pek farklılık yoktu. Kızım çok sevdiği için kâğıt kalıplar kullanmıştım.
No comments:
Post a Comment