Monday, December 23, 2013

VANİLYA SOSLU KAYISI KEK (vanilaya cake apricot sauce)




vanilya soslu kayisi kek vanilaya cake apricot sauce 1


MALZEMELER(8 KİŞİLİK)



15-20 adet kuru kayısı


80  gr(5 çorba kaşığından biraz fazla) tereyağı


100 gr soyulmuş badem


1 su bardağı su


1 adet yumurta


1 su bardağı toz şeker


1 kahve fincanı zeytin yağı


1 paket kabartma tozu


2,5 su bardağı un


Vanilya sosu için:(isterseniz arşivden bknz vanilya sos tarifine )


1 çorba kaşığı pirinç unu


2 çorba kaşığı toz şeker


1 su bardağı süt


1 paket vanilya


YAPILIŞI


Kayısıları dörde bölün.Tereyağı ve 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alıp,bademleri de ekleyin.Kayısılar yumuşayana kadar pişirin.Diğer taraftan yumurtayı 1 su bardağı toz şeker ile birlikte çırpın ve zeytin yağını ekleyin.Unu ve kabartma tozunu da ilave edip,iyice karıştırın.Kayısılı karışımı ekleyip,karıştırmaya devam edin.Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün.İlk 15 dk 170 derece fırında sonra 140 derece fırında iyice kabarana dek pişirin.Bu arada sosunu hazırlayın.Bunun için 1 çorba kaşığı pirinç unu ,şeker ve sütü muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Sosu ocaktan alıp vanilyayı ilave edin.Fırından aldığınız kekin üzerine sosu gezdirip,dilimleyerek servis yapın.






No comments:

Post a Comment