Monday, December 2, 2013

#19 KEK YE


Bu ayki etkinliğe çok sık yaptığım iki tarifle katılıyorum.Hani mutfakların demirbaşları vardır ya...Tarifi için bir yerlere göz atmanız gerekmez,işte onlardan..

Umarım sizler de beğenir ve denersiniz.. Etkinliğe ev sahipliği yapan Kekevi'ne bu seçimi için çok teşekkür ediyorum ..

HAVUÇLU VE CEVİZLİ KEK


19 kek ye 1



Malzemeler:


  • 5 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 paket margarin (Ben Hüner kullandım)

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 adet limon kabuğu rendesi

  • 1 adet büyük boy havuç

  • 1 kase ceviz içi

  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 1,5-2 su bardağı kadar alıyor)



Margarini eritin ve soğumaya bırakın.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye ve şeker eriyinceye kadar çırpın.Şekerli karışıma margarini de ekleyip çırpmaya devam edin.Kuru malzemeleri ayrı bir kapta eleyin ve diğer malzemeye katarak çırpmaya devam edin.En son limon kabuğu, rendelenmiş havuç ve ceviziçini de ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın.Kalıbınızı yağlayın ve karışımı dökün.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk kadar pişirin.



ISLAK KEK




19 kek ye 2




Malzemeler:



  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 paket toz kakao

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 3 yumurta

  • Alabildiğine un (Yaklaşık 1,5-2 su baradğı kadar alıyor)



Süt, şeker,yağ ve kakaoyu şeker eriyinceye kadar çırpın.Elde ettiğiniz karışımdan 1 kase ayırın.(En son kullanılacak)Geri kalan kakaolu karışıma yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın.Kalıbınızı yağlayın ve karışımınızı dökün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kekiniz kabarana kadar (yaklaşık 45-50 dk) pişirin.Keki fırından çıkartıp kalıbının kenarlarını bıçak yardımıyla esnetin, kekin bir kaç yerinde hafif delikler açın.Daha önce ayırdığınız sosu kekiniz sıcakken üzerine dökün.Sosunuz beklerken hafif şekerlenmiş olabilir, o nedenle çok az süt ekleyerek karıştıp dökerseniz daha iyi sonuç alacaksınız.



Afiyetle,



No comments:

Post a Comment