Geçen yıldı sanırım, büyükşehir belediyesi şampiyon ekmek diye bir ekmek çıkarmış reklam yapıyordu. Aldım , yedim, baktım ki içeriği yaptığım keke çok benziyor. Neyim eksik, heheyyt hükümet gibi kadınım vallahi...Benim uyduruktan kek oldu mu size şampiyon kek:)
Parantez içinde şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Hükümet gibi dediysem öyle enine boyuna, bir hatun hayal etmeyiniz lütfen. Minyon, en fazla, taş çatlasa balık etli, yaaanii ruhum hükümet gibi ...
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 bardak şeker (şeker yerine güvenebileceğim pekmez bulsam katacağım ama yok)
- 1,5 bardak süt ( süt -yoğurt karışımı da olabilir, sade yoğurt olabilir.)
- 1 bardak zeytinyağı
- 3 bardak un ( tam un kullandığımda azıcık azaltıyorum)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- ! küçük çay bardağı fındık ya da ceviz içi
- 1 " " " hindistan cevizi (tazesi de olur)
- 1 " " " damla çikolata
- 1 " " " kuru meyve ( üzüm, yaban mersini, kayısı, incir ne tercih ederseniz)
- 1 " " " kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 " " keçi boynuzu tozu
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çimdik tuz
- portakal ya da limon kabuğu ( istenirse)
Yapılışı:
- önce kalıpları tereyağıyla yağlayıp unluyorum.
- yumurta ve şekeri köpük köpük olana değin çırpıyorum.
- yağı, sütü ekleyip çırpıyorum.
- unu, kakaoyu, tarçını, zencefili, keçi boynuzu ununu, tuzu , kabartma tozunui karbonatı eleyerek katıp karıştırıyorum.
- hindistan cevizi, fındık, meyve kurusu ve çikolatayı katıp karıştırıyorum.
- !70 derecede ısıttığım fırında pişiriyorum, 40 dakika sonra kürdan batırıyorum temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Borcam kalıp kullandığımdan ilk 10 dakika fırının yanlız altını çalıştırıyorum.
- Soğuyunca üzerini streç folyo ile kaplıyorum, dolapta dinlenince nemli dokusu ortaya çıkıyor.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
No comments:
Post a Comment