ne zaman eve çilek alsam eve gelinceye kadar mayışıp kalıyorlar...bir ikisini kurtarıp yedim yedim ,bir sonraki güne püre olmuş şekile dönüşüyorlar.....
halbuki tezgahlarda ne kadarda güzel görünüyor.....
Allah'dan çileği reçel ,sos gibi şeylere dönüştürme imkanımız var.....
bende tadını merak ederek aldığım sinangil hindistan cevizi aromalı kekun ile kek yaptım,çileklerimide sos olarak değerlendirip kekimi zenginleştirdim....aslında kekin tadı o kadar güzel oluyorki sosa mosa ihtiyacı yok..benim gibi hindistan cevizinin aromasını sevenler mutlaka alıp denesinler.....muffin ve kurabiyedede çok güzel olacağını tahmin ediyorum....
bu tarifimide aynı zamanda annelere özel ve güzel tarifler etkinliğinin sahibi sevgili özlemhana gönderiyorum....kendisine kolaylıklar diliyorum bu güzel etkinlikte....
canım annem çok sever sade keki...sıradaki tarifim sade kek seven annelere gitsin....çilek sosumda sade keki sevmeyenlere gitsin:)
öncelikle hindistan cevizi aromalı kekunlu kekim...
malzemeler....
- 2 adet iri yumurta
- 1 su bardağı şeker(benim su bardağım çok büyük değil)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilya
- kabartma tozu kullanmıyoruz..kekunun içinde var....
- isteğe göre bir çay bardağı hindistan cevizi(ben kullanmadım)
- yumurta ve şeker iyice çırpılır...
- yağ,süt eklenir...çırpılır...
- vanilya ve kekun yavaş yavaş katılarak ne katı ne çok sıvı hamur hazırlanır..
- istenen kalıpta kürdan testi eşliğinde 180 derceli fırında pişirilir...
10 adet orta boy çilek
3 tatlı kaşığı toz şeker
Çileklerin saplarını koparmadan yıkayın ve iyice kuruyuncaya kadar süzgeçte bekletin.
Toz şeker ile birlikte doğrayıcınızın içine alıp, püre haline gelinceye kadar çırpın. (Toz şekeri tadına bakarak kaşık kaşık eklemenizi tavsiye ederim. Çünkü çileklerin tatları her ay aynı olmuyor.)
Kalın tabanlı çelik bir tencereye püreyi koyup, arada karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve yine arada karıştırarak 1-2 dakika daha kıvam almasını bekleyin. Altını kapatın.
Ilınınca dilediğiniz tatlı veya kekte servis edin. Hemen kullanmayacaksanız, oda sıcaklığına geldiğinde, kuru cam bir kavanoz içine koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment