Wednesday, December 4, 2013

unsuz çikolatalı kek - Arap gömleği



unsuz cikolatali kek arap gomlegi 1










Bol çikolatalı ve ıslak kek kıvamında un eklenmeden yapılan bir lezzet. Krem karamel kalıplarında pişiriliyor.  Karamel kalıplarınız yoksa muffin kalıplarında pişirebilirsiniz.










Malzemeler:






125 gr tereyağı


125 gr bitter çikolata


7 yumurta akı ve sarısı


125 gr şeker


125 gr toz fındık


40 gr galeta unu






Yapılışı:






tereyağını ve bitteri birlikte bir tavada kısık ateşte eritin sıcak olmasın. yumurta akını  temiz ve kuru bir çırpma haznesinde şekerle çırp kar haline gelsin, yumurta sarılarını ekle tekrar çırp, erimiş ılık çikolatalı tereyağılı karışımı ekle tekrar karıştır, önceden harmanlanmış fındıktozu ve  galeta  ununu ekle ve karıştırın. Krem karamel kalıplarını bolca katı yağ ile yağlayın içerlerine kek karışımını pay edin. kenarları yüksek tepsiye kalıpları yerleştirin içersine su ekleyin önceden ısınmış 150 derecedeki fırında pişirin. ılıkken servis tabaklarına ters çevirin süsleyerek servis yapın.


No comments:

Post a Comment