Bol çikolatalı ve ıslak kek kıvamında un eklenmeden yapılan bir lezzet. Krem karamel kalıplarında pişiriliyor. Karamel kalıplarınız yoksa muffin kalıplarında pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
125 gr tereyağı
125 gr bitter çikolata
7 yumurta akı ve sarısı
125 gr şeker
125 gr toz fındık
40 gr galeta unu
Yapılışı:
tereyağını ve bitteri birlikte bir tavada kısık ateşte eritin sıcak olmasın. yumurta akını temiz ve kuru bir çırpma haznesinde şekerle çırp kar haline gelsin, yumurta sarılarını ekle tekrar çırp, erimiş ılık çikolatalı tereyağılı karışımı ekle tekrar karıştır, önceden harmanlanmış fındıktozu ve galeta ununu ekle ve karıştırın. Krem karamel kalıplarını bolca katı yağ ile yağlayın içerlerine kek karışımını pay edin. kenarları yüksek tepsiye kalıpları yerleştirin içersine su ekleyin önceden ısınmış 150 derecedeki fırında pişirin. ılıkken servis tabaklarına ters çevirin süsleyerek servis yapın.
No comments:
Post a Comment