taban için malzeme :
-1.5 paket burçak
-2 çorba kaşığı erimiş margarin
iç malzemeler :
-400gr. ev yapımı maskarpone http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2011/06/orijinal-tiramisu-tarifi.html
-2 yumurta
-1.5 çorba kaşığı nişasta ( un)
-3/4 su bardağı toz şeker ( 200 gr.)
-3/4 paket krema ( 200 gr. paketlerden )
hazırlanışı : tabanın bisküvilerini rondoda kıyılır,erimiş margarin ile yoğurulur ,küçük kalıba el ile sıkıştırılır ,yaz aylarında difrizde sırasını bekler .Maskarpone ile şeker el çırpıcı ile çırpılır ,yumurta ilave edilir ,çırpılır ,krema ve vanilin ( ben esans kullandım,yarısını ) ,fazla karıştırmaya gerek yok kek gibi ,bisküvilerin üstüne dökülür ,160' önceden ısıtılmış fırında 45 dak. pişer .Mutfağınız souk ise dolaba koymaya gerek yok ,en az 7 saat ,ama ertesi gün daha'da güzel olur,servis yaparken vişne reçeli döktüm üstüne .
No comments:
Post a Comment