Çok hoşuma gitti, hem çok pratikti, hem de çok güzel görünüyordu.
Hemen denedim, üstelik tadı da nefis oluyor.
Eee daha ne olsun, bir tariften daha ne beklenir : )
Bu arada Disal muhallebi kısmını puding ile yapmış, ben klasik tavuk göğsü ile hazırladım.
Kalabalık misafirlere yapacağım için dikdörtgen Borcam kullandım, pudigle her tarafını kaplayamayacağımı düşündüğüm için tavuk göğsü tatlısında kullandığım muhallebiden pişirip, bol bol onu kullandım.
Bu tatlıyı bir daha ki sefere yaptığım zaman muhallebinin birazını en alt kısmına dökmeyi düşünüyorum.
O zaman küp şeklinde ki kek parçaları orta kısmında kalır ve daha güzel görünür.
Kek için ben hazır kakaolu pasta tabanı kullandım.
Keki kendiniz de yapabilirsiniz yada evde olan 1 gün önceden kalmış kekleride kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler; (Ölçüler dikdörtgen Borcam içindir)
1 adet hazır kakaolu pasta tabanı,
Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos,
Sosu pişirmek için;
2,5 su bardağı süt,
Muhallebisi için;
100 gram margarin,
2 su bardağı un,
2 su bardağı toz şeker,
2 litre süt,
2 paket vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabukları.
KÜP KEK PASTASI TARİFİ;
Margarini eritin, içine unu ekleyip, un kokusu gidene kadar 6-7 dakika kavurun.
Sütü ılıtın ve kavrulmuş unun üzerine ekleyin.
Toz şekeri ve vanilyayıda ekleyerek sürekli karıştın.
El blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar (sürekli karıştırarak) pişirin.
Muhallebiden 2 kepçe kadar alıp, Borcam'a yayın.
Kakaolu kekleri küp küp doğrayın.
Borcam'da ki muhallebinin üzerine küp kekleri yerleştirin.
Keklerin üzerine kalan muhallebiyi yayın.
Çikolatalı sosu, 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
Hazırladığınız sosu muhallebinin üzerine yayın.
Muhallebi iyice soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Üzerini kuruyemiş veya hindistan cevizi ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment