yüzde yüz lezzet garantisi yüksek diğer ağlayan kekleri çöpe attıracak derecede enfes bir tarif
şimdiye kadar çok gördüm çok yedim ama hiçbir zaman işte budur harika diyemedim hep bir şeyler eksik gibi geldi
ve bu tarif beni benden aldı en baba tariflerim içerisinde yerini aldı bile
yumuşacık dokusu ve nefis kreması ile ağıza alır almaz kaybolan bir lezzet üstüne tanımıyorum benim için ağlayan kek tarifi budur gerisi size kalmış
kakaolu kekin çikolata kreması ve krem şanti ile buluşmasıyla oluşan lezzet patlaması
canınız ağlayan kek değil de ağlamayan kek mı istedi alın size mis gibi kakaolu kek üzerine krema dökmeden içerisine ceviz ve fındık da ekleyerek nefis lezzetlere ulaşabilirsiniz
AĞLAYAN KEK
AĞLAYAN KEK TARİFİ
AĞLAYAN KEK NASIL YAPILIR
zeymurancafeyi facebookta takip etmek ısterseniz linke tıklayıp beğen yapınız
https://www.facebook.com/Zeymurancafeblogspotcom
malzemeler:
100 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 su bardağından 1 baş parmak eksik süt(150 milim ediyor)
3 çorba kaşığı kakao
1 buçuk su bardağından az fazla un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine :
1 su bardağından 1 baş parmak eksik süt(150 milim ediyor)
en üst tabakaya:
75 milim krema(paketin tamamı da olur)
150 gram bitter ya da sütlü çikolata
yapılışı:
- margarin ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar mikserde ya da robotta karıştırılır bu karışıma yumurta da eklenerek bir sure de birlikte karıştırılır
- sırasıyla süt eklenir
- kakao ilave edilir
- un vanilya ve kabartma tozu da eklenerek kısık ayarda karıştırılır
- en küçük boy fırın tepsisi sıvı yağla yağlanır hafif unlanır ve fazla unu silkelenir
- hamur tepsiye eşit oranda boşaltılır
- önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 25 dakika pişirilir
- fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine 1 su bardağı kadar süt her yerine değecek şekilde gezdirilir
- soğuyunca 1 su bardağı süt ile krema kıvamına gelen kremşanti her yerine sürülerek spatula ile düzeltilir iyice soğuması için buzluğa ya da dondurucuya kaldırılır(10-15 dakika)
- dondurucudan çıkan kek dilimlere ayrılır (düzgün dilimlemek için bıçağın ucunu kullanarak bıçağı dik tutunuz)
- bir tencereye su doldurulur üzerine cezve konularak çikolata parçalara ayrılır ve cezveye hem çikolata hem krema koyulur sık sık karıştırılarak krema kıvamına getirilir
- soğuğa yakın ılık kıvamda iken krem şantinin üzerine boşaltılır
- iyice soğuyunca sevdiklerimiz daha fazla bekletilmeden servis edilir
afiyet olsun...
kakaoyu göz kararı ekledim 2-3 çorba kaşığı kadar ekleyip karıştırın rengi iyiyse eklemeyin fazlası acı olur tadını bozar
No comments:
Post a Comment