2 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
2 Yumurta
1 Çay bardağı kuru üzüm
1 Çay bardağı parça çikolata
1 Limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
1 Yemek kaşığı kakao
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
File fındık
Yapılışı: Şekeri, sütü, yağı, yumurtaları bir kaba alıp birlikte çırpın. Parça çikolatayla üzümü ilave edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Limon suyuyla limon kabuğu rendesini de kek hamuruna karıştırın. Hamurun yarısını yağlanmış tepsiye dökün. Kalan yarısına kakaoyu ve biraz sütü katıp karıştırın. Kakaolu hamuru da tepsiye döküp çatalla mermer şekli verin. Üzerine file fındık serpip fırında pişirin.
Ayvalı Truff
Ayvayı soyup yıkadıktan sonra rendeleyin. Ayva rendesini az su ve şekerle birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ayva soğuyunca içine ufalanmış parça çikolatalı keki (artmış kekten yaptım), biraz sütü katıp karıştırın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yuvarlak şekiller verip hindistan cevizi rendesine bulayın.
No comments:
Post a Comment