Cumartesi günü bu iki keki iki ayrı yere götürmek için hazırladım...Birini pandispanya yapmak için kullandığım kelepçeli kalıbın en büyük boyunu kullanarak yaptım büyük ama ince bir kek oldu :))) Diğerinide ilk yaptığımdan biraz farklı olsun istediğim için muffin kalıp kullanarak hazırladım , aynı tarif iki farklı sunum oldu...
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
2 su bardağı un
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma
Kekin üzeri için:
- pudra şekeri
Muffinlerin üzeri için:
- yarım paker labne peynir (100 gr.)
- yarım su bardağı pudra şekeri
- gümüş renkli şeker
Hazırlanışı:
ilk önce havuçlarımızı rendenin en ince yerinde rendeliyoruz, cevizlerimizide ne büyük nede çok ufak olacak şekilde rondodan geçirerek kenera alıyoruz
yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
daha sonra yağ ilave ediyoruz eleyerek un,kabartma tozu, vanilya ve tarçınıda ilave ederek bir süre daha mikserle çırpıyoruz
havuç ve cevizide ilave ettikten sonra bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
kek için kelepçeli kalıba, muffinler için muffin kalıbına karışımı döküyoruz
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
kekimizi soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis tabağına alıyoruz ve süzgeç yardımıyla üzerini pudra şekeri serperek süslüyoruz.
muffinler için pudra şekeri ve labne peyniri karıştırarak pürüssüz bir krema elde ediyoruz sıkma aparatıyla soğuyan muffinlerimizin üzerine biraz sıkıyoruz ve üzerine gümüş renkli şeker koyarak süslüyoruz...
No comments:
Post a Comment