irmik tatlisi meyvali
malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardak süt
1,5 su bardak visne börtlen gigi kirmizi veymalarin karisimi (rote grüntze)
2,5 su bardak irmik
1,5 su bardak un
1,5 pk kabartma tozu
2,5 su bardak toz seker
1,5 su bardak ay cicek yag
1 bardak cekilmis ceviz
hazirlanisi
Derin bir cirpma kabinin icersine yumurtayi seker ve yagla birlikde ilk önce iyice cirpin.
Süt ,irmik ,un ve kabartma totunu ilave edip devam cirpin.
Ceviz ve meyvalarinizi katip kasikla iyice karistirin
Ben derin firin tepsikullandim .
Firin kegidini koyup harcinizi tepsiye dökün .
175 derece firinda pisirin .
Kürdanlan bir kontrol edin kek yapismiyorsa firini kapatip sogumaya birakin .
Serbetsiz bir tatli ama cok güzel hem kek isterseniz tatli niyetinede servis yapabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment