Ecnebicesi browni, turkcesi aglayan kek olan pastayi resimde gördugunuz üzre hüngür hüngür aglattim cikolata damlaciklarina boguldu kekim ucundan da yemisim tuh cikmis resimde Neyse az laf cok is diyek tarife gecek..
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Kakao (reni koyulasincaya kadar atin,4-5 tatli kasigi )
1 paket vanilya
uzerine de bir tutam hindistan cevizi ( istege bagli)
Hazirlanisi:
yumurtalari bir kaba kirin, uzerine sekeri ilavi edip iyice cirpin.. (Ta ki yumurtalar köpurunceye kadar) daha zora uzerine sutu, yagi ilave edin cirpin.Ardindan aldigi kadar unu, kakaoyu, vanilyayi, kabartma tozunu ilave edip yine cirpin.. Ama kek hamurunu fazla kati yapmayin epey cIvIk ( aki$kan) olsun cunku ne kadar akiskan olursa kek o kadar guzel kabarir.
Yaglanmis borcama kek harcini dökun, önceden isitilmis 200 derecelik firinda önce altini sora ustunu pisirin
gelelim sosuna:
esasinda eskiden sosunu kendim hazirliyordum. Biraz sut, icine pudra sekeri, kakao,vanilya, bi cay kasigi margarinle guzel bi cikolata sosu elde ediyordum ama devir degisti her sey basitlesti.. her seyin haziri cikti.Keklerin uzeri icin satilan cikolatalar var veya siz bildiginiz normal findiksiz cikolata alirsaniz ( milka gibi) daha basit olur. yapmaniz gereken sey birazcik sutun ( bir cay bardagi gibi) icine cikolatayi atip kisik ateste eritmek. Ve pisen kekimizi kestikten sonra uzerne sosu dökmek olucak
Afiyet olsun ;)
No comments:
Post a Comment