Friday, September 27, 2013

Hindistancevizli Limon Şurublu Kek ve Afyon Yolculuğu


Ramazan ramazan nerden çıktı bu kek tarifi demeyin.İftardan sonra çayın yanında bir dilim kek iyi gider diye düşündüm:) Benim aklım hep yemeye çalışıyor galiba :P

Neyse diyetisyenciğim iftardan iki saat sonra 1/2 süt ve bir dilim kek yememi söylemişti :) bende söz dinledim kek yaptım.Sizinde mideniz kazınıyorsa ya da itardan sonra çaya misafiriniz gelecekse yapın yiyin,yedirin derim....

Bu sabaha karşı Afyon'a doğru yola çıkmış olacağımız için iki gün kadar yokum.Geldiğimde görüşürüz hepinize hayırlı iftarlar dilerim:)

hindistancevizli limon surublu kek ve afyon yolculugu 1

Yeni aldığım limon aromasını denemek için yaptığım harika bir kek.Klasik bir kek tarifi fakat içinde limon aroması var.Konmasa da olur.Siz canınız nasıl isterse öyle yapın.Zaten buram buram limon kokmuyor sadece bu aromayla yaptığınız zaman kekinizi.Nedeni limon şurubumuzun cinsindenmiş cicişim öyle demişti:)bende eski yöntemle limon suyu ve kabuğunun rendesini ekledim kekime....

Buyrun tarifme;

hindistancevizli limon surublu kek ve afyon yolculugu 2

Malzemeler

3 yumurta

1.5 bardak şeker

3 bardak un

1 bardak süt

1 bardak sıvı yağ

2 paket k.tozu

1 limon kabuğu rendesi

1 limonun suyu

1 tatlı kaşığı limon aroması

1/2 çay bardağı hindistancevizi


Yapılışı:yumurta ve toz şeker bir kabın içerisinde köpük köpük olana kadar çırpılır.Un, sıvı yağ,süt ve kabartma tozu eklenerek bir süre yine mikserle ya da çıpma teliyle çırpmaya devam edilir. Uygun kıvama gelince limon kabuğu rendesi,limon aroması,hindistancevizi ve limon suyu konduktan sonra, kek bir tahta kaşıkla güzelce karıştırılır, yağlanmış kalıba dökülür.Kızgın fırında 30 -35 dk kadar pişirilir.

Afiyet Olsun...

Not:Kek pişerken kesinlikle fırın kapağı açılmaz, aksi halde kabaran kekin sönmesine neden olursunuz ve güzel sonuç alamazsınız...


No comments:

Post a Comment