Monday, September 9, 2013

KÜP KEK (LOKUM KEK)


kup kek lokum kek 1

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Sos için

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

Üzerine

Yaklaşık 2 su bardağı kadar hindistan cevizi

Kek malzemeleri sırasıyla koyulup karıştırılır. Yağlanmış kare yada dikdörtgen fırın kabına koyularak öncede ısıtılmış 170 derecede pişirilir.

Kekimiz pişerken sos malzemesi hazırlanır. Sos için yine tüm malzemeler karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kek soğuduktan sonra küp küp istenilen miktarda kesilerek önce soğumuş olan sosa her tarafı bandırılıp ardından bir tabağa koyduğumuz hindistan cevizine bulanır.

AFİYET OLSUN

No comments:

Post a Comment