Monday, September 2, 2013

Krem karamelli kek tarifi

















krem karamelli kek tarifi 1



Krem karamelli kek tarifi


Yarım su bardağında fazla  şeker (yakmak için)

Krem karamel için:

500 gr süt

3 yemek kaşığı şeker

4 yumurta

1 paket vanilya

limon kabuğu rendesi


Kek için:

3 yumurta

1,5 su bardağı un

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı kakao

yarım su bardağı süt

yarım su bardağı sıvı yağ

1paket kabartma tozu

1 paket vanilya

•limon kabuğu rendesi


Sevdiklerinize doğum günü hediyesi bizden tıklayın


1.Yarım su bardağından fazla şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak)

2.Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın. (Ben önceden krem karamelle ilgili okuduklarıma dayanarak sütü fazla köpürtmemeye çalıştım)

3.Keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağı katın. En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın. (Bu tuhaf görüntü sakın gözünüzü korkutmasın.)

4.Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C’de pişirin. (Ben kalıbı bir rosto kabının içine oturttum ve rosto kabının yarısından fazlasınakadar kaynar su koydum.) Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol edin.

5.Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün KENARLI bir tabağa ters çevirin. (bir bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe tutun veya 10 sn. kadar sıcak suya batırın)
Kesinlikle kelepçeli kalıp kullanılmaz!

Bu yazı krem karamelli kek tarifi 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment