Bu şirinşeyleri sevgili ayşem öztaşın twitter sayfasında bir takipçisi paylaşınca gördüm ve vuruldum denemeliyim dedim bir türlü fırsat olmadı taki geçen hafta pazar gününe kadar..
Misafirlerim gelicekti ve bunuda arada denemeliydim hoşgeldiniz kekleri olarak, bak mayın böyle kolay göründüğünde 2 saatinizi alıyor nasıl mı !!!
Önce yumurtaların tepesini tirbişonla kırmadan deliyoruz ve içini boşaltıyoruz tuzlu suda tam 1.5 saat kaynatıyoruz yumurta kokusu ve zarı çıksın diye.... Kalıplarımız hazır şimdi kekimizi hazırlayıp içlerini dolduralım :)
MALZEMELER;
( 6 adet için )
1 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
yarım şay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kakao
YAPIMI;
Öncelikle kalıbımızı hazırlayalımYumurtalarımız soğudukdan sonra yıkıyor zarlarını mutfak cımbızı ile çıkarıp havlu kağıdın üzerine ters çeviriyoruz ve kurumaya bırakıyoruz onlar kururken biz kekimizi hazırlayalım Yumurta ve şekeri 10dk çırpıyoruz sırasıyla sıvı malzemeleri en sonda kuru malzemeleri ekliyoruz boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Kuruyan kalıplarımızın içini sıvıyağ dökerek yağlıyor fazlasını döküyoruz yumurtalarımızı muffin kalıplarının içine oturtarak her kalıbın içine yumurtanın yarısından az malzeme koyarak önceden 175 derecede ısıttığımız fırınımızda 10-15 dakika pişiriyoruz taşa bilir sıcakken kenarlarını temizliyor ve dilediğiniz gibi süsleyip misafirlerinize eylenceli kekler hazırlamış oluyoruz :))
HOŞ GELDİNİZ KEKLERİM :)) |
No comments:
Post a Comment