Friday, January 10, 2014

Herkes havuçlu kek yapmalı bence...














herkes havuclu kek yapmali bence 1










Bu sıralar iş yerinde de yoğunum evde de, bir türlü bilgisayarın başına oturamadım, küçücük aralarda birkaç blog gezebildim sadece o kadar... Evdeki bilgisayar acayip ağırlaşmıştı, doğru düzgün internete bile bağlanamaz oldum, bu akşam birazcık temizlik yaptım, eski fotoğrafları sildim, harici hard diske kopyaladım ama daha yapılacak çok iş var. Moralim de bozulmadı değil, ben daha bir sene olmadan koskoca diski doldurduysam onca fotoğrafı nerelerde saklayacağım?? Artık tek bir konudan yüzlerce fotoğraf çekmeyi bırakmalıyım, ya da kararsızlığıma bir son vermeliyim.






herkes havuclu kek yapmali bence 2










Mesela bu muffinler... yarabbim resmen delirdim, 149 tane çekmişim, hangisi iyi hangisi kötü karar bile veremiyorum artık, gözlerim döndü çünkü... Bu keki yapalı da birkaç hafta oluyor. Fotoğraflarını çektim ama o kadar çok ki içine dalıp seçmek zor geldiğinden öyle kaldı.. ama dün akşam bugün sersem gibi olma pahasına daldım içine klasörün.






Neyse gelelim konuya bizi işte bu kekler mahvetti. Evde kek olmadığında kendimizi bir garip hissediyoruz, moralimiz falan bozuluyor, boynu bükük kalıyoruz sanki.


Biraz dikkat edelim, bu hafta yapmıyayım diyorum, iki gün sonra amaaaan bir dilim kekten ne olacakmış, onuda yiyemiyeceksek hayatın ne anlamı var gibi felsefi bir yaklaşıma giriyoruz ki sonu mutfakta bitiyor...










herkes havuclu kek yapmali bence 3






En sevdiğimiz keklerden biri havuçlu kek. Birkaç yıldır devamlı yaptığım bir tarif vardı, ballı, esmer şekerli falan.. Çok da güzel oluyordu. Ama geçenlerde Ufuk Mukfakta  bloğunda bu havuçlu kek tarifine rastladım, ilk denememi yuvarlak kek kalıbıyla yaptım hatta kardeşim iş yerine götürdü onu, herkes çok sevmişti. Ondan sonra 2 kez daha yaptım, çok hafif ve lezzetli.


Sonuncusunu yine değişik kalıplara döktüm. Misafire çıkmayacaksa farklı şekillerde olduğunda daha çok hoşuma gidiyor kekler...

















Tarifi Ufuk'un bloğundan da alabilirsiniz ama ben elimin altında yazılı olarak da bulunsun diye buraya da yazdım;






Malzemeler;


4 büyük boy yumurta,


1+1/2 cup (300 gr) toz şeker,


1 cup (240 ml) sıvı yağ,


1 tatlı kaşığı vanilya özütü


2 cup (220gr) un


2 tatlı kaşığı kabartma tozu


1 çimdik tuz


2 tatlı kaşığı tarçın


300 gr rendelenmiş havuç


1 cup (120 gr) ceviz










herkes havuclu kek yapmali bence 5






Yapılış klasik; yine yumurta ve şekeri iyice köpürüp beyaz olana kadar mikserle çırpıyoruz ( En çok bu kısmını seviyorum, transa geçmiş bir şekilde içerinden kardeşim yeterrrrr diye bağırana kadar çırpıyorum). Haa bir de yumurtaları buzdolobından çıkartmayı unutmuşsam bir kasenin içinde sıcak suya koyup birazcık bekletiveriyorum onları. Belki herkes yapıyordur ama ben kendi kendime keşfettim ya bu yaşta pek bi havalara girdim. Sonra yağ ve vanilyayı ekliyoruz (vanilyayı toz olarak kullanacaksanız, unun içine ekleyin ama). Diğer bir kapta da kuru malzemeyi eledikten sonra sıvı karışımın içine yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ben hepsini birden koyup mikseri çalıştırıverdim birkaç kez ve un bulutu içinde esrarengiz bir ortamda devam ettim kek yapımına, sonra da gidip yüzümü yıkadım.. Kardeşimde geldi tozutmuşsun etrafı yine diye...


Neyse işte önemli bir noktada rendelenmiş havuçların suyunu sıkmak... Bir dönem sırf suyunu sıkmadığımızın farkına varamadık diye bir hafta her akşam patatesli omlet yapmayı deneyip neden olmuyor diye kafa yormuştık. Bir haftanın sonunda anladık ki suyunu sıkmadığımız için toparlanmıyor lapa gibi oluyormuş omlet.. Suyunu sıkıp yaptığımızda da çok güzel olmuştu ama o da son yiyişimiz oldu. Bir daha gözümüze gözüksün istememiştik patatesli omlet..


Havuçları sıktık ekledik, sonra da ceviz ya da fındık. Tabiki havuç ve tarçınla ceviz çok daha fazla yakışıyor ama evde yoksa, kekin üstünde bütün fındıklar da hiç fena değil yani...


Sonra istediğinzi kek kalıbında ve 175 derecede güzelce pişiriyoruz...






herkes havuclu kek yapmali bence 6






Bu arada fotoğraflara dikkat ettiniz mi?? Hep görüyorum böyle kek pasta fotoğrafı çekenler bir ısırık alıp bir de öyle fotoğraflarını çekiyorlar. Benim ısırık birazcık iri olmuş sanki, artık nasıl özendiysem fotoğrafları çekerken, eser miktarda bir yudum birşey bırakmışım... Bir daha ki sefere kibar bir ısırık atacağım söz diyeyim ve ben kaçayım, yığınla iş beni bekler....










herkes havuclu kek yapmali bence 7


I am very busy in recent days, I have arranged these muffin photos yet. I'm always saying to take too many photos... This can be a torture to me sometimes. I can not stop myself but it is difficult to arrange all these photos.


Any way ; We love carrot cakes and this recipe is very delicious.






Ingredients;






4 large eggs,


1 +1 / 2 cup (300 grams) granulated sugar,


1 cup (240 ml), sunflower oil


1 teaspoon vanilla extract


2 cup (220gr) flour


2 teaspoons baking powder


1 pinch of salt


2 teaspoons cinnamon


300 g grated carrots


1 cup (120 grams) walnuts or nuts...






Mix eggs and sugar together until turn white, add vanilla and oil. In a separate bowl mixture all dry ingredients. Add liquid mix to dry mix, and gently combine. Don't overmix. Pour into pans. Add grated carrots and walnuts... ( don't forget squeezing juice carrots). Bake in a preheated 175 degree oven for 30-35 minutes.






Bon appetit...




herkes havuclu kek yapmali bence 8




















Pin It



No comments:

Post a Comment